Speltakken

 

Scouting Petrus en Paulus bestaat uit speltakken voor verschillende leeftijdsgroepen. Het spelaanbod is speciaal gericht op deze speltakken. Alle speltakken zijn zowel voor jongens als voor meisjes. Iedere speltak heeft ook een eigen pagina op deze website. Klik op de titel van de speltak om verder te lezen.
bevers5-7 jaar: Bevers
De leden van 5 tot 7 jaar worden bij scouting bevers genoemd. Bevers doen samen leuke activiteiten in de natuur. Ze spelen in het fantasiedorp Hotsjietonia en doen spelletjes met Stuiter, Sterre en Steven Stroom en de andere bewoners van het dorp.
welpen7-11 jaar: Welpen
Jongens en meisjes van 7 tot 11 jaar heten bij Scouting welpen. Welpen spelen in het Jungleboek- thema,  dat  gebaseerd  is  op  het oorspronkelijke verhaal van Rudyard Kipling. Samen met het jongetje Mowgli en Shanti, het meisje uit het mensendorp, beleven welpen de spannendste avonturen in de jungle.
scouts11-15  jaar: Scouts
Leden van Scouting die 11 tot 15 jaar oud zijn, heten scouts. Ze kamperen, koken tijdens het zomerkamp op hun eigen kampvuur, en ontdekken de wereld om zich heen. Scouts leren samenwerken en krijgen een grote mate  van  zelfstandigheid.
explorers15-18  jaar: Explorers
Jongeren  van  15  tot  en  met 18 jaar worden bij scouting explorers genoemd. Explorers organiseren hun eigen activiteiten in binnen- en buitenland. Deze speltak is dan ook zeer zelfstandig en leert goed om te  gaan met verantwoordelijkheden.
Vanaf 18  jaar: Plusscouts
Vrijwilligers die al bij de groep zitten of ouders/vrienden die de groep een warm hart toedragen. Twee maal per maand hebben zij een gezellige opkomst waar ze programma’s maken of helpen met onderhoud om de groep te ondersteunen.